top of page

Lediga tjänster

Financial controller/Redovisningsansvarig

Vill du vara med på en tillväxtresa?
Drivs du av att analysera information och agera ekonomisk rådgivare? Uppskattar du stor frihet och mycket ansvar?
Då kan detta vara en tjänst för dig!

Vi befinner oss i en expansiv fas och söker därför en kollega till vårt Finance-team i Mora. I takt med att vi växer ökar komplexiteten. Vi tror att det triggar dig och att du ser det som en chans att lära dig massor.

Om tjänsten

I vårt företag blir du som Financial Controller en nyckelspelare. Givet att vi är ett relativt litet bolag med cirka 20 medarbetare, kommer du att få arbeta med varierande arbetsuppgifter inom alla ekonomiska discipliner. Du kommer ha ett nära samarbete med CFO och stötta primärt chefer, men även övriga kollegor i frågor som rör finansiell uppföljning, redovisning, rapportering och bokslut. Detta är rollen för dig som har ett ständigt förbättringsfokus och är intresserad av att utveckla processer och rutiner i ett mindre och växande bolag.

Det ligger inom ditt ansvarsområde att samordna och driva bokslutsarbete månadsvis. Vidare ingår budgetering och löpande sammanställning, analys och redovisning av relevanta poster och nyckeltal. Avgiftshantering samt skatte- och momsredovisning i en internationell kontext ligger också inom ditt ansvarsområde. En betydande del av jobbet är nära samspel med kollegor och chefer i koncernens dotterbolag.

Vardagen hos oss kommer att handla om:

• Löpande redovisning med moms och skatter
• Månads-, kvartals- och årsbokslut inklusive konsolidering med rapportering
• Underhåll och utveckling av koncernredovisning
• Analys och avstämning av P&L och balansräkning
• Ledningsrapportering och utarbetning av rapporter till externa intressenter såsom revisorer, leverantörer och myndigheter
• Samordning med externt redovisningsföretag (finansiella rapporter, årsredovisningar, skattedeklarationer)
• Kompetenshöjande insatser inom ekonomiområdet för FH Techs chefer och medarbetare

Vem vi söker?

Vi söker dig som är analytisk och strukturerad med utpräglad förmåga att hålla koll på de viktiga detaljerna. Du har givetvis en god allmän förståelse för redovisning och gillar att ta dig an nya arbetsuppgifter och sätta dig in i komplexa frågeställningar.

Som person är du bra på att skapa relationer och har förmågan och integriteten att driva förändring i en organisation.
Du är mycket lösningsorienterad, engagerad och motiveras av att arbeta mot deadlines. Som person är du självständig, ansvarstagande och prestigelös.

Du har en bakgrund inom redovisning och controlling och har erfarenhet av rapportering och analys. Vi ser gärna att du har erfarenhet av digitalisering av arbetet såsom effektivisering av leverantörsreskontra. Det är även viktigt att du arbetat i ett tillverkande företag i internationell miljö. Du har kunskaper inom koncernkonsolidering och mycket goda kunskaper i Excel. Vi jobbar i Fortnox och meriterande om du är van att jobba med integrerade system.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har:

• Universitetsexamen inom ekonomi eller liknande är ett krav
• Minst 3 års erfarenhet inom redovisning, allra helst från revisionsbyrå • Goda kunskaper i Excel

 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett spännande, utvecklande och fartfyllt arbete som ger utrymme för

initiativtagande och eget ansvar. Du har många kontaktytor, både externt och internt och på anläggningen finns ett härligt gäng kollegor.

FH Tech AB grundades 2009 och bedriver uthyrningsverksamhet av tunga maskiner. Från att ha börjat som ett litet lokalt serviceföretag för truckar är siktet nu inställt att bli marknadsledande i Norden inom uthyrning av tunga entreprenadmaskiner.

Med utgångspunkt i Mora, hanterar och servar bolaget en hyresflotta på drygt 300 tunga maskiner och kännetecknas av förstklassig kundservice och en mycket hög kvalitetsnivå på maskiner och utrustning.

Hyresdepåer finns etablerade i både Stockholm och i Luleå för att hantera våra hyresmaskiner så nära kunden som möjligt med service och underhåll.

Omfattning

Heltid, Tillsvidare

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är sista juni men vi kommer att se över ansökningar löpande så skicka din ansökan så snart du kan till moa@lhp.design

bottom of page